sâmbătă, 28 septembrie 2013

Ingrijirea tenului si ultima descoperire : Doina de la Farmec

Acum cateva saptamani am descoperit in cosmeticele mamei lotunea Doina formula 2-emulsie nutritiva cu extract de castraveti si de atunci nu am mai lasat-o din maini!! Si sa va zic si de ce : aproape 2 ani am folosit lotiunea de la Bioderma, cea pe albastru, pentru ten acneic si de care am fost foarte multumita(singura care-mi trata dermatita si-mi lasa fata curata), iar intr-un moment in care m-am pierdut, vrajita de oferta celor de la Ivatherm care aveam 2 sticlute de demachiant la pret de una, am tradat Bioderma fara mila:)) 

Mare greseala, pentru ca desi pe termen scurt facea ce facea si Bioderma, dupa aproape 3 luni in care am folosit-o mi-a uscat foarte tare fata iar dermatita mea s-a extins , in concluzie mie Ivatherm nu-mi face bine. Singura solutie era sa-mi iau iar Bioderma si am tot amanat pentru ca ba nu aveau in famacii, ba era prea scumpa si a aparut in peisaj lotiunea de la Farmec pe care am incercat-o gandindu-ma ca ma demachiez cu orice, numai nu cu Ivatherm!( doar am crescut cu Doina in casa, nu stiu de ce nu am incercat-o mai devreme:))

Aceasta emulsie este ideala pentru tenurile mixte si grase, cum este al meu, dupa ce o folosesc am o senzatie de prospetime, are un miros placut, fresh si costa foarte putin (5 lei, mai exact). Ce am observat este ca imi hidrateaza fata foarte bine iar cosurile se usuca mult mai repede dar se vede o imbunatatire si din cauza faptului ca am inceput sa beau cate 3 ceaiuri pe zi, suc de fructe si apa multa. Acum ca a venit frigul ar fi indicat sa folosim si o crema hidratanta, eu am una de la Bioderma, dar fetele cu tenul uscat pot alege laptele demachiant tot de la Farmec care are o textura mai cremoasa si hidratanta!
A da si nu uitati sa va demachiati si seara si dimineata, nici nu o sa vina sa credeti ce se ia de pe fata cand ne trezim!

Se poate ca acest demachiant sa nu faca bine la toata lumea asa ca as fi happy to know ce produse folositi in rutina zilnica de ingrijire a tenului?

Have a great day!

Marra

marți, 24 septembrie 2013

New in

Pentru ca in wishlistul de septembrie m-am axat pe piese basic, cand am ajuns in magazine am stiut exact dupa ce sa ma uit.
 Prima data am intrat la magazinul meu preferat, Pull and Bear, in ceea ce priveste blugii si pantalonii si mi-am luat o pereche gen legging , aceasta fiind a 5 pereche pe care o achizitionez de aici (inainte imi luam de la Zara dar am nimerit o pereche dintr-un material atat de tare ca nu ma puteam imbraca cu ei- si nu, nu ma ingrasasem!:))
Tot de la Pull and Bear mi-am luat si o fusta neagra pana la genunchi pentru ca m-am cam saturat sa-mi inghete picioarele cand vine vremea rece, iar fustele creion vor fi o piesa clasica mereu!
Am intrat si la Oodji din curiozitate pentru ca nu m-a atras niciodata nimic (plus ca la ei in magazin este un miros specific, de spital??!!) dar am gasit o curea frumoasa, cu auriu, pe care o cautam de ceva vreme.
Ultimul lucru cumparat a fost vestuta imitatie de blana de la Berska, pe care am primit-o cadou de la honey bunny si pe care visez sa o port cu cizmele pana la genunchi de care m-am indragostit la Benvenuti!
Stiti si voi cum este, gasesti ceva pe internet, site-uri oficiale, te indragostesti de un produs si cand te duci sa-l probezi ai un soc ca este croit aiurea sau nu te avantajeaza! Eu asa am patit cu cizmele scurte care din pacate pe mine nu ma avantajeaza, imi taie vizual din lungime(am 1.76:))) asa ca off the wishlist!
Aaaa si parfumul Coco Chanel l-am primit tot cadou, de la cineva drag care mi-a zis ca ''It's sooooo you!! And i love it, miroase absolut divin!

Have a great day!

Marra

duminică, 8 septembrie 2013

Tort cu ganache de ciocolata, piersici si frisca cu iaurt



Pentru ca am sarbatorit Sf Maria astazi si avem 2 Marii in familie am facut un super tort <3 Si nu-l laud degeaba chiar a fost extraordinar de bun, desi am improvizat din mers pentru ca initial aveam altceva in cap!:))
Blatul este pandispan adica un blat pufos care creste mare sifrumos daca este facut cum trebuie:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
jumatate de pliculet de praf de copt
un praf de sare
 Iar reteta o gasiti la tortul acesta

Ganache-ul de ciocolata
300 gr ciocolata neagra
400 ml  frisca
o cutie de compot de piersici mare

Frisca
400 ml smantana
cateva linguri de zahar vanilat, in functie de cat de dulce vreti sa fie frisca
un pahar mic de iaurt cu ciocolata
Pentru ornat am folosit 50 gr ciocolata si 2 piersici care mi-au ramas!

Crema de ciocolata este foarte usoara, deci puteti incepe cu ea : ciocolata si frisca se pun intr-un vas pe bain marie pana se topeste ciocolata si apoi se bate bine cu mixerul si se da la frigider (secretul ca aceasta crema sa se intareasca e sa folositi ciocolata neagra, cu un procent mai mare de cacao!) Am amestecat si piersicile taiate si am lasat la frigider pana am taiat blatul si l-am insiropat cu zeama de la compot.
Primul blat + 1/2 crema + blat insiropat + 1/2 crema + blat insiropat + frisca batuta bine in care am pus si iaurtul= yammy!!! La sfarsit am ornat cu ciocolata topita pe bain-marie si cu piersicile ramase si nici nu va zic ce bun a fost!

Ca sa pastrez forma am folosit forma de tort detasabila pe care am indepartat-o chiar inainte de a servi tortul!

Have a great day!

Marra

luni, 2 septembrie 2013

Tendinte toamna-iarna 2013

Un nou trend introdus toamna aceasta il reprezinta cizmele lungi, peste genunchi care pot fi purtate in tot felul de combinatii , cu piese vestimentare din denim, dantela, piele dar si catifea. Optati pentru incaltaminte de calitate pentru ca toamna si iarna picioarele noastre au nevoie de mai multa atentie!
Chanel
Dantela nu va parasi nici in acest sezon magazinele si sincer nu putem decat sa ne bucuram pentru ca acest material  pretios ne face sa ne simtim ca niste printese <3

Toamna aceasta se poarta si palariile, fesurile si sepcile iar cand este foarte frig afara un astfel de accesoriu este mai mult decat util.
Have a great day si nu uitati ca ma gasiti si pe Facebook!Like and share!Kisses!

Marra